Limonade / Limonata

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 23:06

Een verfrissend, dorstlessend drankje tijdens warme zomerdagen. Voor drie liter limonade heb je slechts vier ingrediënten nodig. Het is gemakkelijk te maken en de kids zullen het heerlijk vinden!

Ingrediënten:

2 sinaasappelen

1 citroen

1 glas suiker (200 ml)

Benodigdheden:
Diepe kom
Blender / keukenmachine
Zeef
Een karaf of lege flessen
Vrieszakje
Azijn
Maatbeker 

Aan de slag:

Vul een diepe kom met water en wat azijn, leg de sinaasappelen en de citroen hier voor een half uur in. Spoel het fruit vervolgens goed na. Het azijn heeft geen invloed op de smaak van het drankje.

Snijd de boven en onderkanten van de vruchten af, dit mag best een stuk zijn. Het witte, bittere gedeelte van de vrucht moet er af gesneden zijn. Snijd de vruchten vervolgens in kleine stukken en stop deze in een vrieszakje. Leg het zakje met het fruit vervolgens in de vriezer totdat deze helemaal bevroren zijn.


Stop de bevroren stukjes sinaasappelen en citroen vervolgens in de blender met het glas suiker. Je kunt hierbij een klein beetje water toevoegen, zodat de machine zijn werk beter kan doen. Mix het geheel tot een dikke puree.

Vul ondertussen een diepe kom met 3 liter koud water en voeg de puree uit de blender hier aan toe, roer het goed door. Als het allemaal goed gemengd is kun je voor de zekerheid nog even proeven. Mocht het, naar je smaak, nog net iets te zuur zijn dan kun je nog een beetje suiker toevoegen.

Leg de zeef op de maatbeker en vul de maatbeker met bijvoorbeeld een soeplepel en schenk dit in een karaf of een fles.

Zet het voor een paar uur in de koelkast zodat het goed koud wordt en de limonade kan geserveerd worden. 

Tip: Serveer het met een blaadje munt in het glas, dit geeft een nog frissere smaak.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.