Sinaasappel chocolade cake

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 16:00

De combinatie van sinaasappel, vanille en chocolade komt dicht in de buurt van perfectie. Dit is zo'n cake die tot de laatste kruimels wordt opgegeten, favoriet bij jong en oud!

 

Ingrediënten:

250 gram roomboter op kamer temperatuur

175 gram suiker

250 gram bloem

4 eieren op kamer temperatuur

1/2 theelepel zout

1 zakje vanille suiker

1 zakje bakpoeder

Geraspte schil van 1 sinaasappel

Chocolade stukjes

 

Benodigdheden:

Tulband of een andere bakvorm

Weegschaal

Diepe kop

Handmixer of keukenmachine

Zeef

 

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de tulband in met boter en bestuif het met een beetje bloem. Als je een andere bakvorm gebruikt, kun je bakpapier gebruiken.

2.  Snijd de roomboter in stukken en mix deze tot een smeuïg geheel in een diepe kom. Voeg vervolgens al mixend de suiker, zout en de vanille suiker toe. Zodra dit goed opgenomen is voeg je een voor een de eieren toe, blijf ondertussen mixen.

3. Doe de bloem en het bakpoeder in de zeef en spatel het voorzichtig om. Zo blijft het geheel luchtig én dat wil je.

4. Als laatst voeg je de sinaasappelrasp en de stukjes chocolade toe, spatel het nog even goed door zodat de chocolade stukjes goed verdelen.

5. Verdeel het mengsel over de tulband en bak deze voor zo'n 60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je geen krokante korst wenst, dan kun je het laatste half uur een stuk aluminiumfolie over de tulband leggen.  Controleer de cake door er met een satéprikker in de steken, deze moet er schoon uitkomen. Is dit niet het geval? Verleng de baktijd dan met 5 minuten.


6. Laat de cake 10 minuten afkoelen en verwijder daarna de tulband of de bakvorm.

Eet smakelijk!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.