Bulgur pilavı / Bulgur rijst

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 18:45

Bulgur pilavı oftewel bulgur rijst, een gerecht die in de Turkse keuken vaak voorkomt. Er zijn verschillende varianten van, maar dit is de variant die wij zelf het lekkerste vinden! Ik deel het recept graag met jullie.

Voor dit recept heb je pilavlik bulgur nodig, dit is een wat dikkere korrel dan de fijne bulgur.
Het recept is voor 4 personen.


Ingrediënten:

1,5 kop bulgur pilav

3,5 kop heet water

1/2 el tomatenpuree

1/2 el peperpuree 

Eventueel 1 blokje kippenbouillon

Peper en zout naar smaak

2 el roomboter

2 el zonnebloemolie

 

Benodigdheden:
Pan met deksel

Vergiet

Schone theedoek

Aan de slag:
1. Was de bulgur goed, in een vergiet onder de kraan.


2. Voeg de olie en de roomboter toe aan de pan. Zodra de roomboter is gesmolten voeg je de tomatenpuree en de peperpuree toe. Bak dit even goed aan.

3. Voeg nu de gewassen bulgur toe, vermeng het goed met de puree. De bulgur moet mooi verkleuren. Voeg de zout en peper naar smaak toe, schep het geheel nog even goed om.

4. Voeg nu het hete water toe. Als je een blokje kippenbouillon gebruikt, laat deze dan oplossen in het hete water voordat je dit toevoegt. Roer het geheel nogmaals een keer om en doe de deksel op de pan.

5. Zodra er gaten in de bulgur pilavı verschijnen is de rijst klaar, het vuur mag nu uit. Leg tussen de pan en de deksel nu een stuk keukenpapier of een schone theedoek, zodat de bulgur pilavı nog even kan stomen. Doe dit voor zo'n 10 minuten en de bulgur pilavı is klaar om geserveerd te worden.

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.