Mozaïek balletjes

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 22:28

Krijg je onverwachts visite en wil je in een handomdraai toch iets lekkers op tafel zetten? Probeer dan deze eenvoudige no-bake mozaïek balletjes! Ze zijn in 5 minuten gemaakt en waarschijnlijk heb je er alle ingrediënten al voor in huis.

Dit recept is voor ongeveer 12-15 mozaïek balletjes.

Ingrediënten:
1 pak biscuits (bijvoorbeeld Mariakoekjes)

75 ml melk

50 gram roomboter

1 el cacao

1 el suiker

Ter decoratie kun je van alles gebruiken, bijvoorbeeld:

Krokante nootjes

Geraspte kokos

Gestampte pistache noten

Hagelslag

Benodigdheden:

Een pannetje

Kom

Kleine schalen of borden voor de decoratie


Aan de slag:

1. Laat de boter smelten in het pannetje, voeg vervolgens de suiker en de cacao toe en roer het even door. Voeg vervolgens de melk toe en warm het geheel even goed op. Je hoeft het niet aan de kook te brengen.

2. Stamp de biscuits ondertussen in kleine stukken, het mogen geen kruimels te worden. Stop de biscuits bijvoorbeeld in een plastic zakje en rol er met een deegroller een aantal keer overheen.

 

3. Doe de gestampte stukjes koek in een kom en schenk het warme melkmengsel hierbij. Roer het even goed door en zet het even apart. Zet de borden of kleine schalen met de decoratie klaar .

 

4. Pak steeds mengsel uit de kom, draai dit tot een stevig balletje en rol het door de decoratie naar keuze tot het balletje helemaal bedekt is. Herhaal dit tot het mengsel op is en de mozaïek balletjes zijn klaar om te serveren.

 

Eet smakelijk!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.