Ik ben dol soepjes, ik heb er dan ook nog een heleboel die ik op mijn blog zal delen met jullie. Allereerst deze heerlijke kippensoep, vullend en rijk van smaak! Deze soep brengt bij mij altijd warme herinneringen naar boven, waardoor het extra lekker smaakt.

Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
3 drumsticks of 2 kippenbouten
1 ui
2 tenen knoflook
1 winterpeen
Optioneel knolselderij, prei, verse selderij, peterselie
1 el ongezouten roomboter
1 el bloem
Half glas vermicelli of arpa şehriye
1 - 1,5 tl zout
1 tl peper
Paar takjes peterselie
Sap van een halve citroen
Benodigdheden:
Pan
Zeef
Diepe kom
Aan de slag:
1. Was de groentes en snij de groentes in grove stukken.
2. Doe de kippenbouten of drumsticks samen met de gesneden groentes en 1 tl zout in een diepe pan, voeg hieraan 1 liter warm water toe. Laat dit op zijn minst een half uur op een lage stand pruttelen, hoe langer hoe beter! Als er eventueel schuim ontstaat, schep dit dan uit de pan.
3. Schenk het bouillon door een zeef in een diepe kom. Pluk het vlees los en snij (of pluis) dit in kleine stukjes.
4. In dezelfde pan voeg je nu op laag vuur een goede eetlepel ongezouten roomboter toe, zodra dit gesmolten is voeg je hieraan een goede eetlepel bloem toe en doe roer je goed door elkaar. Het moet een vloeibaar papje blijven, als dit niet het geval is kun je een klein beetje olijfolie toevoegen.
5. Voeg 2 glazen van het bouillon toe, roer dit goed om klontjes te voorkomen. Zodra de bouillon goed is vermengt met het bloem mag de rest van het bouillon erbij. Voeg eventueel nog wat water toe.
6. Voeg vervolgens de kip, zout en peper en een half glas gebroken vermicelli toe aan de pan.
7. Zodra de vermicelli gaar is, voeg je het sap van een halve citroen toe en roer je het geheel nog even goed om. Proef of alles naar wens op smaak is en de soep is klaar om geserveerd te worden. Strooi voor het serveren nog wat gesneden peterselie over de soep.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Ziet er lekker uit!