Gözleme

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 22:32

Heb je geen idee wat je tijdens de lunch kunt eten? Gözleme is echt een aanrader, natuurlijk niet alleen voor de lunch, want het kan eigenlijk altijd! Met de vulling hiervan kun je eindeloos variëren, zowel zoet als hartig. Buitenom het recept voor de gözleme zelf, deel ik direct wat vullingsopties zodat je direct aan de slag kunt.

Dit recept is voor zo'n 10 stuks.

Ingrediënten voor de gözleme:
1 waterglas water op kamertemperatuur
1 tl zout
4 tot 6 glazen bloem 
Scheutje olijfolie
Klontje roomboter

Benodigdheden:

Diepe kom

Pannenkoeken pan, pizzapan of grill

Deegroller

Aan de slag:
1. Doe het water, zout en de bloem in een diepe kom. Zelf heb ik 4,5 glas bloem gebruikt, maar dit verschilt per bloemsoort en de grote van de glazen. Het deeg mag nog een klein beetje plakken, maar zeker niet teveel.

2. Kneed dit tot een mooi deeg. Zodra je klaar bent, doe je nog een klein beetje (olijf)olie om je hand en kneed dit nog even goed door het deeg.

3. Laat het voor 10 tot 15 minuten even rusten, ondertussen kun je de vulling maken. Zie hiervoor mijn vulling tips.

4. Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke stukken. Maak van ieder stuk deeg een bolletje.

5. Rol het bolletje deeg uit tot het een ovaal vorm heeft, het deeg moet overal even plat zijn. Vul nu de helft van het deeg met de inhoud en vouw het deeg dubbel. Druk de randen stevig op elkaar.

6. Doe de gözleme nu in de pan (laag vuur), bak het aan beide kanten heel licht aan. De bedoeling is dat er bruine vlekjes op het deeg komen, het deeg mag best een klein beetje hard worden.

7. Zodra je de gözleme uit de pan haalt, smeer je het direct in met wat roomboter. Dit geeft het echt een heerlijke smaak en zo blijft de gözleme zacht.

Vullingen:

- Spinazie: fruit een uitje in wat olie, voeg de spinazie en wat zout en peper toe en laat het geheel slinken. Je kunt hierbij eventueel ook witte kaas toevoegen.

- Aardappel: Aardappelen koken en afgieten. Stamp de aardappelen met een eetlepel salça en wat zout en peper.

- Banaan & honing: Snijd de banaan in plakjes. Smeer de gözleme aan een kant in met de honing en leg hier de plakjes banaan op.

- Suiker: Smeer wat olie aan een kant van de gözleme en strooi hier wat suiker overheen.

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.