5 minuten soep

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 22:16

De 5 minuten soep, zo makkelijk kan het echt. Perfect als een bijgerecht of als lunch met een paar stukjes stokbrood met een lekkere dip. Hier thuis is deze soep in ieder geval een dikke hit!


Ingrediënten:

1 klontje roomboter en een klein beetje zonnebloemolie

2 flinke el bloem

1 klein potje tomaten puree

2 tenen geperste knoflook (meer of minder kan ook, naar wens natuurlijk)

1 bouillonblokje naar keuze (groente, kip of rund)

Vermicelli

Zout & peper

Eventueel gedroogde munt

4 - 5 glazen warm water


Aan de slag:

1. Doe de roomboter samen met de zonnebloem olie in de pan. Zodra de roomboter volledig is gesmolten voeg je de knoflook toe en bak je dit licht aan, voeg daarna 2 flinke eetlepels bloem toe. Roer dit met een garde goed om.

2. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer dit met de garde weer even goed samen. Zodra alles goed met elkaar vermengt is voeg je beetje bij beetje 1 glas warm water toe. Blijf ondertussen goed roeren met de garde, om klontjes te voorkomen. Als dit alles goed vermengt is, voeg je nog 3 glazen water toe met het bouillon blokje.

3. De zout, peper en de vermicelli mogen er nu ook bij. De soep hoeft niet te koken. Is de soep op dit moment nog te dik naar wenst, dan kun je nog 1 glas warm water toevoegen. Dit gaat echt naar smaak, de een vindt een waterige soep lekker en de ander juist een wat dikkere soep.

4. Als je dit wenst, voeg je net voordat je het vuur uit zeg nog wat gedroogde munt toe aan de soep en roer je dit nog even goed door de soep heen.

Dat was het, easy peasy eigenlijk en echt erg lekker. Ik ben erg benieuwd wat je van deze soep vindt. 

 

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.