Menemen / Turks roerei

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 13:12

Ben je opzoek naar een lekkere lunch optie? Dan raad ik je aan om Menemen eens te proberen! Het is gemakkelijk te bereiden, het kost niet veel tijd en het resultaat is hemels. Een veel gevraagd recept, dus ik deel het snel met je.


Ingredienten:

1 ui

2 groene puntpaprika's

1 teentje knoflook (optioneel)

3 ontvelde tomaten

3 eieren

2 el olie

1 tl tomatenpuree

1 tl zout (of wat meer, naar smaak)

1 tl peper

1 tl komijnpoeder

 

Benodigdheden:
Koekenpan (24 cm) met deksel


Aan de slag:
1. Snipper de ui, snij het teentje knoflook en de paprika's fijn. Snij de ontvelde tomaten ook in kleine blokjes.

2. Voeg 2 el olie toe aan de pan, voeg vervolgens de ui en de knoflook toe. Bak dit even kort aan en voeg vervolgens de theelepel tomatenpuree toe. Mix dit goed met de ui en het knoflook.

3. Zodra je tomatenpuree niet meer ruikt, voeg je de paprika toe en ook dit bak je weer even kort aan.

4. Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het zout, peper en komijnpoeder. Roer het geheel even goed om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur op een lage stand, zodat het geheel even kan sudderen. Let wel op, het mag niet droog worden. Als het wat aan de droge kant begint te worden, voeg je een klein beetje water toe.

5. Als alles zacht, na een minuut of 10, kunnen de eieren erbij. Deze hoef je niet eerst los te kloppen. Roer het geheel met de eieren goed om. Zodra het eiwit goed gestold is, is de menemen klaar!

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.