Etli tantuni

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 21:12

Een heerlijke wrap met vlees en net een beetje anders dan een standaard wrap. In plaats van vlees zou je ook kip kunnen gebruiken, maar vandaag deel ik graag de vlees variant met je. Als je dit eenmaal gegeten hebt, zullen er nog vele keren volgen!

Dit recept is voldoende om 5 wraps te vullen.

Ingrediënten:

500 gram hachee rundvlees

1 waterglas (220 ml) warm water

2 el zonnebloemolie

Klontje roomboter

5 wraps

2 tl paprikapoeder

1,5 tl zout (naar smaak)

 

Voor de inhoud:

1 grote ui

Half bosje peterselie

1/2 tl zout

1 tot 1,5 tl sumak 

4 el zonnebloemolie

2 tomaten

 

Aan de slag

1. Snijd het vlees in hele kleine stukjes, hoe kleiner hoe beter.

 

2. Bak het vlees op laag vuur met de deksel op de koekenpan. Het is de bedoeling dat het vlees in zijn eigen vocht gaart.

 

3. Zodra het vlees al het vocht heeft opgenomen voeg je een glas warm water toe en laat je het koken totdat het vlees ''droog'' staat.

 

4. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de peterselie fijn en de tomaten in kleine blokjes.

 

5. Doe de gesneden uien en peterselie samen in een kom, voeg hieraan de olie, zout en sumak toe en hutsel het goed door elkaar. De tomaten houd je apart.

 

6. Als het water van het vlees is verdampt kijk je even of het vlees zacht genoeg is, mocht dit niet het geval zijn dan kun je nog een half glas warm water aan het vlees toevoegen en wederom wachten tot het is verdampt.

 

7. Voeg aan het ''droge'' vlees het klontje roomboter en de olie toe en bak het even kort aan. Voeg vervolgens de kruiden erbij en roer het even goed om zodat alle smaken goed worden opgenomen.

 

8. Pak nu een wrap en dip deze even in de pan. Leg de wrap nu op een bord en leg een rij van het ui/peterselie mengsel erop, vervolgens een rij van de gesneden tomaten en vervolgens een rij van het vlees. Zie de foto voor een duidelijk beeld hiervan. Rol de wrap nu zo strak mogelijk op. Herhaal dit bij iedere wrap.

 

Ik ben erg benieuwd wat je van de etli tantuni vindt, laat het me weten door middel van een berichtje. Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.