Kabak yemegi / Courgette pannetje

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 10:37

Dit gerecht is ideaal als je nog een aantal verdwaalde courgette's in de koelkast hebt liggen en eigenlijk niet zo goed weet wat je er mee moet. Het is een feestje op je bord, gezond en het is in een handomdraai gemaakt. Win - win - win receptje!

Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

2 flinke courgette's

1 ui

2 tenen knoflook 

2 groene puntpaprika's

2 tomaten

1 flinke el tomatenpuree

Zout & peper

1 glas warm water

Optioneel 2 el Turkse rijst

Olijfolie

Dressing:

4 el Griekse yoghurt

Klein beetje zout en knoflookpoeder

 

Aan de slag:

1. We beginnen met het wassen en snijden van de groentes. De ui, knoflook, paprika fijn en de courgettes en tomaten wat grover.

2. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en paprika toe en bak dit kort aan. Voeg zodra de ui wat verkleurt is de knoflook toe en bak ook deze even mee.

3. Voeg vervolgens de gesneden tomaten, tomatenpuree, courgette's en optioneel de rijst toe. Kruid het geheel met peper en zout, doe het glas warme water er tot slot bij en roer dit goed om zodat de tomatenpuree goed verdeeld wordt.

4. Zet het vuur op een lage stand, doe de deksel op de pan en laat het pruttelen tot de rijst/groente gaar is. De courgette moet zacht zijn.

5. Indien gewenst kun je ondertussen de topping maken, meng de yoghurt in een kommetje met het zout en knoflookpoeder naar smaak.

6. Zodra de rijst gaat is, is het gerecht klaar om op geserveerd te worden. De yoghurt dressing maakt het naar mijn mening helemaal af.

** De rijst is optioneel in dit recept, ideaal voor als je maar 1 pan wenst te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de rijst apart en in een grotere hoeveelheid te maken en het te serveren als bijgerecht.

 

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.