Roze vanille rolcake

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 11:02

Een cake is altijd een goed idee. Deze heerlijke rolcake heb ik ter gelegenheid van een babyshower gemaakt, het is vast duidelijk dat het een meisje is! Je kunt de cake helemaal naar eigen wens vullen en versieren, het recept voor de rolcake deel ik graag met je.

Dit recept is voldoende voor een standaard formaat bakplaat ca. 10 personen.

Ingrediënten:

6 eieren

240 gram suiker

1 zakje bakpoeder

2 zakjes vanillesuiker

220 gram bloem

 

Aan de slag:

1. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.

 

2. Mix de eieren en de suiker net zolang tot het minder geel wordt van kleur. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix het nog even goed door elkaar.

 

3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en giet het beslag er op. Zorg ervoor dat het beslag overal even dik is met behulp van een spatel.

 

4. Bak de cake nu voor zo'n 12 minuten af op 170 graden. De tijd kan per over iets verschillen, prik met een satéprikker in de cake om te kijken of de cake gaar is. 

 

5. Zodra de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je de cake 10 minuten afkoelen zodat de ergste warmte er van af is. Na 10 minuten leg je een stuk bakpapier over de bovenkant van de cake. Keer de cake in zijn geheel in 1 keer om op het aanrechtblad. Don't worry, de cake kan als het goed is niet breken.

 

6. Rol de cake nu met behulp van het bakpapier op, wikkel er voor de stevigheid aluminiumfolie overheen en laat de cake afkoelen in de koelkast.

 

7. Zodra de cake volledig is afgekoeld kun je de cake open rollen en besmeren naar wens. Ik heb dit voor deze gelegenheid met roze botercrème gedaan en de cake gevuld met 2 bananen. Als de cake gevuld is, kun je hem eenvoudig weer oprollen. Versier de buitenkant naar wens en de cake is klaar om veroverd te worden!

 

Eet smakelijk!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.